Blog Offline/ Onlife

Leesclub met humor

Weet je waar ik energie van krijg? Als iemand me verrast. Dan bedoel ik niet met een cadeau, maar met een gedachte.

Lees meer

Gandhi’s dilemma

Gandhi rent over het perron. Zijn leren tas houdt hij stevig tegen de borst gedrukt, zijn lange witte gewaad wappert in de wind. Hij moet de trein halen. De locomotief braakt de eerste rookwolken uit en de wielen beginnen langzaam te draaien. Dan verliest Gandhi een van zijn sandalen…
Hij staat voor de keuze: of ik haal de trein, of ik pak mijn sandaal.
Wat zou jij doen?

Lees meer

Verbeelding is een spier

Eind 2019 werd ik gevraagd om een verhalenvoorstelling te maken voor Oerol. Samen met mijn medeverhalenverteller koos ik voor het thema Russische sprookjes. Tot groot genoegen van mijn kinderen (13 en 9) bestond mijn onderzoek uit het voordragen van talloze Russische vertellingen. Helaas kon Oerol dit jaar geen doorgang vinden, maar de Russische sprookjes zijn binnen ons gezin nog razend populair.

Lees meer

Wat er uit de stilte komt

Mensen zitten vast achter schermen. Ze vinden geen rust, geen stilte want ze moeten praten, vergaderen, werken en hop… door naar de volgende online meeting. Rust en stilte: laat dat nou net de twee dingen zijn die we meestal niet hebben en er daarom des te meer naar verlangen.

Lees meer